Scheuren

Onderzoek naar Scheuren in Wouw

Scheuren in de wanden, vloeren of plafonds in woningen in Wouw. Waardoor worden de scheuren veroorzaakt en hoe los je het op? Met behulp van DeHuizenarts weet u meer en weet u wat er aan is te doen.
Een scheur hoeft niet altijd een constructief gebrek te betekenen. Een scheur is wel altijd vervelend en esthetisch minder fraai. Soms is het noodzakelijk dat de scheuren tijdig worden hersteld om meer schade te voorkomen.

Oorzaken van ontstaan scheuren in Wouw

Scheuren kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Grofweg zijn er een aantal oorzaken te duiden. Thermische (temperatuur) of hygrische (vocht) werking van de materialen waaruit bouwkundige onderdeel is opgebouwd. Een tweede oorzaak kan zijn verzakking van een bouwdeel of de gehele woning. Constructiefouten kunnen eveneens leiden tot scheuren. Een scheur is vrijwel altijd te herstellen.

Scheuren vanuit de constructie van het pand in Wouw

Constructiefouten of veranderingen aan de constructie van het pand, kunnen leiden tot scheuren. Ook gewichtsveranderingen kunnen leiden tot scheuren in de constructie.
Hygrische- en thermische werking ligt eveneens vaak ten grondslag aan het ontstaan van scheuren. Door krimpen en uitzetten van de materialen kunnen scheuren ontstaan.

Scheuren door ondergrond in Wouw

Een onvoldoende draagkrachtige of verkeerde fundering kunnen de oorzaak zijn van scheuren. De ondergrond is dan niet is staat de er op rustende belasting te dragen. Hierdoor ontstaat een eenzijdige zetting met scheuren tot gevolg.
Trillingen in de nabijheid kunnen eveneens scheuren veroorzaken. Als gevolg van de trillingen kunnen de grondlagen inklinken en de er op rustende bebouwing verzakken. Door deze verzakking ontstaan scheuren.
Verlaging van de grondwaterstand kunnen eveneens leiden tot ongelijke verzakkingen. Hierdoor veranderd de korrelspanning van de grond onder de fundering.

Onderzoek naar scheuren in Wouw

DeHuizenarts onderzocht de oorzaak van het ontstaan van scheuren in menig woning in Wouw en omgeving. De ernst en omvang van de scheuren kunnen worden onderzocht. Dit wordt gedaan met behulp van allerhande apparatuur. Indien noodzakelijk worden metingen en tests uitgevoerd. Doel van het onderzoek zal zijn de bron te vinden waardoor de scheurvorming wordt veroorzaakt.

DeHuizenarts onderzoekt in heel Nederland!

In de loop der jaren hebben wij al duizenden panden onderzocht. Wij kennen daardoor ook specifieke problemen voor uw regio.

Meer informatie over een onderzoek

 

 

image-icon
Gebrekenonderzoeken
9589
image-icon
Nulmetingen
578
image-icon
Afgelegde kilometers
447348
image-icon
Tevreden klanten
10065

DeHuizenarts onderzoekt in heel Nederland!

In de loop der jaren hebben wij al duizenden panden onderzocht. Wij kennen daardoor ook specifieke problemen voor uw regio.